Posluživanje
Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.
Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.
Srednje zahtjevno 6 osobe150 min
Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.
Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Magnezij | mg | 169.66 | 57 | 42 |
Fosfor | mg | 931.67 | 116 | 116 |
Kalij | mg | 2116.07 | 57 | 57 |
Niacin | mg | 44.52 | 318 | 223 |
Vitamin C | mg | 54.63 | 73 | 61 |
Vitamin D | μg | 9.49 | 5 | 5 |
Vitamin A | μg | 9856.73 | 246 | 197 |
Sol | g | 1.43 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 91.52 | - | - |
Vlakna | g | 9 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 35.4 | - | - |
Masti | g | 39.35 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?