Posluživanje
Juhu poslužite toplu.
Finska kuhinja uvjetovana je položajem i klimom i za nju je specifična i prilagodba godišnjim dobima - svaki mjesec u godini ima i svoje specijalitete. Glavna namirnica je riba (losos, smuđ, haringa, grgeč, pastrva) bilo svježa, dimljena ili marinirana.
Vegeta Original
Jednostavno 4 osobe45 min
Juhu poslužite toplu.
Očišćeni losos nakapajte limunovim sokom da zadrži oblik kod kuhanja.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 362.14 | 45 | 45 |
Kalcij | mg | 109.51 | 11 | 11 |
Kalij | mg | 1473.81 | 40 | 40 |
Niacin | mg | 17.97 | 128 | 90 |
Vitamin C | mg | 27.19 | 36 | 30 |
Vitamin D | μg | 30.37 | 15 | 15 |
Vitamin A | μg | 10722.77 | 268 | 214 |
Sol | g | 2.56 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 30.49 | - | - |
Vlakna | g | 5.72 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 28.48 | - | - |
Masti | g | 11.2 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?