Posluživanje
Tople pogačice poslužite s pirjanim kiselim kupusom i kotletima.
Kiselo zelje i repa, jela od heljde, prosa, ječma i leće, žganci i palenta samo su neki od specijaliteta slovenske kuhinje, koja se oslanja na autentičnost i domaću poljoprivrednu proizvodnju.
Vegeta Original
Srednje zahtjevno 4 osobe70 min
Ako je kupus prekiseli, prethodno ga isperite i ocijedite.
Tople pogačice poslužite s pirjanim kiselim kupusom i kotletima.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 315.95 | 39 | 39 |
Kalcij | mg | 80.39 | 8 | 8 |
Kalij | mg | 641.37 | 17 | 17 |
Vitamin C | mg | 13.74 | 18 | 15 |
Vitamin E | mg | 9.16 | 42 | 42 |
Vitamin D | μg | 13.09 | 7 | 7 |
Vitamin A | μg | 233.38 | 6 | 5 |
Sol | g | 2.62 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 21.02 | - | - |
Vlakna | g | 6.01 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 71.42 | - | - |
Masti | g | 19.26 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?