Posluživanje
Toplu juhu poslužite s crnim kruhom.
Kontinentalnim kuhinjama zime su nezamislive bez gustih, izdašnih juha s raznim varijacijama na temu šumskoga blaga. Iz Litve nam dolazi recept koji bi se jednako tako mogao “prošvercati” i pod, recimo, zagorski ili goranski.
Crni papar zrno
Srednje zahtjevno 6 osobe50 min
Tijekom pirjanja svježim gljivama možete dodati 10 g suhih vrganja, koje ste prethodno namočili u vodi.
Toplu juhu poslužite s crnim kruhom.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 208.86 | 26 | 26 |
Kalcij | mg | 47.82 | 5 | 5 |
Kalij | mg | 708.48 | 19 | 19 |
Vitamin C | mg | 15.42 | 21 | 17 |
Vitamin E | mg | 7.53 | 34 | 34 |
Vitamin D | μg | 83.45 | 42 | 42 |
Vitamin A | μg | 324.36 | 8 | 6 |
Sol | g | 1.29 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 9.23 | - | - |
Vlakna | g | 2.62 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 20.64 | - | - |
Masti | g | 26.18 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?