Posluživanje
Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.
Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.
Vegeta Original
Jednostavno 4 osobe40 min
Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.
Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 391.81 | 49 | 49 |
Kalcij | mg | 143.02 | 14 | 14 |
Kalij | mg | 737.99 | 20 | 20 |
Niacin | mg | 14.07 | 100 | 70 |
Vitamin C | mg | 5.64 | 8 | 6 |
Vitamin D | μg | 284.24 | 142 | 142 |
Vitamin A | μg | 5449.29 | 136 | 109 |
Sol | g | 2.59 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 32.99 | - | - |
Vlakna | g | 1.05 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 6.37 | - | - |
Masti | g | 15.91 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?