Posluživanje
Juhu iz boce pjenasto poslužite s poširanim jajetom uz štapiće od kruha.
Poljska kuhinja zanimljiv je spoj političko-geografskih utjecaja i etničkih skupina koje žive u zemlji. U poljskoj kuhinji izrazit je utjecaj ruske, njemačke, austrijske, židovske, češke, ali i talijanske i francuske kuhinje. Na kvalitetu poljske kuhinje utječe i činjenica da oko ¼ od ukupnog broja stanovnika živi od poljoprivrede i stočarstva, te je tako Poljska između ostalog svugdje u svijetu poznata po svojim suhomesnatim i pekarskim proizvodima.
Lovorov list
4 osobe40 min
Juhu iz boce pjenasto poslužite s poširanim jajetom uz štapiće od kruha.
U brašno pomiješano s vrhnjem dodajte malo tople juhe kako se vrhnje prilikom dodavanja u juhu ne bi zgrušalo.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 211.94 | 26 | 26 |
Kalcij | mg | 164.92 | 16 | 16 |
Kalij | mg | 351.24 | 9 | 9 |
Pantotenska kiselina | mg | 1.21 | 17 | 17 |
Niacin | mg | 3.99 | 29 | 20 |
Vitamin A | μg | 1777.11 | 44 | 36 |
Sol | g | 3.2 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 12.16 | - | - |
Vlakna | g | 2.28 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 23.31 | - | - |
Masti | g | 44.13 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?