Posluživanje
Lignje s umakom poslužite s palentom.
Pripremite pržene punjene lignje uz kukuruznu krupicu i uživajte u jelu inspiriranom kuhinjom koju biraju vrhunski kuhari crikveničkog kraja.
Vegeta Original
Srednje zahtjevno 4 osobe50 min
Tako su nekada jela gospoda u crikveničkom kraju, ali lignje kao i ostala riba bile su osnovne namirnice, jer meso se jelo samo u posebnim prilikama.
Lignje s umakom poslužite s palentom.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 651.67 | 81 | 81 |
Kalcij | mg | 132.17 | 13 | 13 |
Kalij | mg | 860.7 | 23 | 23 |
Pantotenska kiselina | mg | 1.31 | 19 | 19 |
Niacin | mg | 16.84 | 120 | 84 |
Vitamin D | μg | 53 | 27 | 27 |
Vitamin A | μg | 282.96 | 7 | 6 |
Sol | g | 1.6 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 45.14 | - | - |
Vlakna | g | 2.63 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 63.09 | - | - |
Masti | g | 39.19 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?