Servirajte vrući brudet i prepustite se ukusnim žlicama brudeta pripremljenog s omiljenom ribom.
Sastojci
- 1,5 kg miješane ribe (ugor, škarpina, grdobina, lubin, škampi)
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 luka (220 g)
- 4 češnja češnjaka
- 2 grančice celera
- 1/3 vezice peršina
- 400 ml Passate Podravka
- 80-100 ml vinskog octa
- 200 – 250 ml prošeka
- sol
- 1 žličica Vegete mediteran
Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!
Srednje zahtjevno 4 osobe75 min
- 1 Luk narežite na deblje ploške i popecite na zagrijanom maslinovom ulju. Kada luk uvene dodajte na ploške narezan češnjak, narezane listove celera i peršina, Passatu te Vegetu mediteran i sol.
- 2 Kada umak prokuha, posložite ribu narezanu na veće komade, podlijte prošekom, a zatim dodajte vinski ocat kako se riba tijekom kuhanja ne bi raspala. Kuhajte otklopljeno na laganoj vatri 45-60 minuta.
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?