Posluživanje
Pečenu gusku poslužite s nadjevom, a uz gusku možete ispeći i malo krumpira.
Za nadolazeće martinjsko veselje pripremite nadjevenu pečenu gusku uz krumpir i proslavite uz čašu domaćeg vina.
Vegeta Original
Srednje zahtjevno 6 osobe40 min
Umjesto heljde možete koristiti prokuhani ječam.
Pečenu gusku poslužite s nadjevom, a uz gusku možete ispeći i malo krumpira.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 1443.91 | 180 | 180 |
Kalcij | mg | 86.35 | 9 | 9 |
Kalij | mg | 1929.56 | 52 | 52 |
Pantotenska kiselina | mg | 9.72 | 139 | 139 |
Niacin | mg | 44.26 | 316 | 221 |
Vitamin D | μg | 66.32 | 33 | 33 |
Vitamin A | μg | 3768.07 | 94 | 75 |
Sol | g | 3.65 | 0 | 0 |
Vlakna | g | 2.32 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 13.04 | - | - |
- višestruko nezasićene masne kiseline | g | 13.59 | - | - |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | g | 21.23 | - | - |
- zasićene masne kiseline | g | 12.37 | - | - |
Masti | g | 48.99 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?