Posluživanje
Toplu piletinu poslužite s povrćem.
Obilje svježeg začinskog bilja obilježje je belgijske kuhinje, a jedan od tipičnih primjera upotrebe je recept koji slijedi. Zanimljiv je i omjer količine mesa i povrća – ni jedno ne prevladava, sve je vrlo skladno!
Crni papar zrno
Srednje zahtjevno 6 osobe60 min
Ovo jelo možete ugustiti žličicom kukuruznog škroba Gussnel Dolcela, razmućenog u malo vode.
Toplu piletinu poslužite s povrćem.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 454.08 | 57 | 57 |
Kalcij | mg | 119.47 | 12 | 12 |
Kalij | mg | 957.04 | 26 | 26 |
Niacin | mg | 27.88 | 199 | 139 |
Vitamin C | mg | 48.62 | 65 | 54 |
Vitamin D | μg | 22.8 | 11 | 11 |
Vitamin A | μg | 15134 | 378 | 303 |
Sol | g | 1.1 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 54.67 | - | - |
Vlakna | g | 7.54 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 28.54 | - | - |
Masti | g | 17.12 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?