Posluživanje
Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.
Bugarska ima dugu i bogatu kulinarsku tradiciju u kojoj se prepoznaju kulinarski utjecaji Turske i Grčke, ali i nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja. Temelji se na vrlo jednostavnim, aromatičnim i ukusnima jelima te zahvaljujući relativno toploj klimi i raznovrsnoj geografiji obiluje različitim povrćem i voćem, žitaricama, mesom i mlijekom te mesnim i mliječnim prerađevinama.
Vegeta Original
Srednje zahtjevno 6 osobe70 min
Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.
Jogurt potječe iz Bugarske i poslužuje se kao napitak i dodatak raznim toplim i hladnim jelima.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 255.64 | 32 | 32 |
Kalcij | mg | 190.01 | 19 | 19 |
Kalij | mg | 742.4 | 20 | 20 |
Pantotenska kiselina | mg | 1.06 | 15 | 15 |
Niacin | mg | 7.58 | 54 | 38 |
Vitamin D | μg | 19 | 10 | 10 |
Vitamin A | μg | 1269.13 | 32 | 25 |
Sol | g | 1.26 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 15.66 | - | - |
Vlakna | g | 5.47 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 49.94 | - | - |
Masti | g | 23.12 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?