Posluživanje
Tjesteninu rasporedite na tanjur za posluživanje, prelijte toplim umakom i poslužite posutu naribanim sirom.
Za neke su špageti, uz makarone, sinonim za tjesteninu. Nađete li se u nedoumici s kojim umacima spariti špagete, nećete pogriješiti držite li se jednostavnog naputka - uz špagete idu gušći umaci. Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama ljetni su klasik.
Jednostavno 4 osobe25 min
Ako ne želite pikantni umak, u pripremi izostavite čili papričicu.
Tjesteninu rasporedite na tanjur za posluživanje, prelijte toplim umakom i poslužite posutu naribanim sirom.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 179.27 | 22 | 22 |
Kalcij | mg | 158.71 | 16 | 16 |
Kalij | mg | 785.18 | 21 | 21 |
Pantotenska kiselina | mg | 0.49 | 7 | 7 |
Niacin | mg | 5.99 | 43 | 30 |
Vitamin D | μg | 5.1 | 3 | 3 |
Vitamin A | μg | 1990.21 | 50 | 40 |
Sol | g | 4.76 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 16.58 | - | - |
Vlakna | g | 4.16 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 24.23 | - | - |
Masti | g | 24.73 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?