Posluživanje
Poslužite odmah s ploškama limuna i listićima mente.
Laganu hranu obično povezujemo s ljetom, opuštenim danima punih aktivnosti koje nas vesele i – vitkom linijom, koja nastaje kao rezultat takvoga života. Lagano, ukusno i jednostavno – takva je i ova salata s kozicama.
Jednostavno 4 osobe30 min
Kad pripremate preljev, maslinovom ulju dodajte oguljeni češnjak, ostavite da odstoji 15-20 minuta, a potom ga izvadite i dodajte ocat. Na taj će način preljev dobiti fini okus po češnjaku, a izbjeći ćete neugodan miris nakon jela.
Poslužite odmah s ploškama limuna i listićima mente.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 161.62 | 20 | 20 |
Kalcij | mg | 119.24 | 12 | 12 |
Kalij | mg | 562.24 | 15 | 15 |
Niacin | mg | 6.94 | 50 | 35 |
Vitamin C | mg | 26.88 | 36 | 30 |
Vitamin D | μg | 107.4 | 54 | 54 |
Vitamin A | μg | 2559.75 | 64 | 51 |
Sol | g | 3.41 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 18.11 | - | - |
Vlakna | g | 4.8 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 10.01 | - | - |
Masti | g | 11.38 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?