Posluživanje
Pripremljene kozice poslužite s toplom rižom i naribanim parmezanom.
Kozice s rižom, obrok koji će vas i sa sigurne kopnene pozicije “teleportirati” među morske vukove i bespuća Jadrana, mogu se pripremiti kao iznimno sofisticirano jelo, čemu pridonosi nasjeckana svježa metvica i naribana limunova korica.
Vegeta Natur
Srednje zahtjevno 4 osobe60 min
Riža će biti puno ukusnija ako je podlijete tekućinom u kojoj ste skuhali preostale glave kozica.
Pripremljene kozice poslužite s toplom rižom i naribanim parmezanom.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Magnezij | mg | 531.72 | 177 | 133 |
Fosfor | mg | 1228.58 | 154 | 154 |
Kalij | mg | 1742.37 | 47 | 47 |
Niacin | mg | 20.86 | 149 | 104 |
Vitamin C | mg | 98.32 | 131 | 109 |
Vitamin E | mg | 14.94 | 68 | 68 |
Vitamin A | μg | 12310 | 308 | 246 |
Sol | g | 3.77 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 42.16 | - | - |
Vlakna | g | 9.95 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 57.63 | - | - |
Masti | g | 33.93 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?