Posluživanje
Kuhane zeppelinse poslužite tople posipane popečenim špekom, nasjeckanim koprom i kiselim vrhnjem.
Litavska kuhinja spoj je poljskih i ruskih kulinarskih utjecaja. Na jelovniku se redovito pojavljuju velike količine mesa – osobito svinjetine, janjetine i govedine, koje se kombinira uz krumpir, koji je pak počasni član litavske kuhinje te drugo povrće.
Vegeta Original
Srednje zahtjevno 4 osobe50 min
Kuhane zeppelinse poslužite tople posipane popečenim špekom, nasjeckanim koprom i kiselim vrhnjem.
Za zeppelinse koristite stari krumpir (crveni) koji ima više škroba, a ako pripremate mladi krumpir dodajte krumpirovo brašno ili Gussnel.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 376.18 | 47 | 47 |
Kalcij | mg | 115.3 | 12 | 12 |
Kalij | mg | 2045.2 | 55 | 55 |
Pantotenska kiselina | mg | 2.51 | 36 | 36 |
Niacin | mg | 16.13 | 115 | 81 |
Vitamin D | μg | 18.5 | 9 | 9 |
Vitamin A | μg | 98.36 | 2 | 2 |
Sol | g | 2.83 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 28.66 | - | - |
Vlakna | g | 9.99 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 68.97 | - | - |
Masti | g | 29.84 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?