Posluživanje
Pečenu roladu narežite i još toplu poslužite s preostalim popečenim tikvicama, kuhanim povrćem i ukrasite popečenim malim rajčicama. Sve prelijte pripremljenim preljevom od maslinova ulja.
Za sve vas koji ste odrasli uz “Male tajne” ova ukusna puretina samo je još jedna prilika da se prisjetite jedinstvene kulinarske emisije. Mirisnu pileću roladu spremali su majstori kuhinje u najnovijoj emisiji “Male tajne” koja je snimljena u povodu 50. godišnjice Vegete.
Vegeta Original
Srednje zahtjevno 4 osobe60 min
Kad oblikujete meso u veliki odrezak, odrežite suvišne krajeve, sameljite ih u sjeckalici te koristite umjesto mljevene puretine. Za omatanje rolade upotrijebite što duže tikvice.
Pečenu roladu narežite i još toplu poslužite s preostalim popečenim tikvicama, kuhanim povrćem i ukrasite popečenim malim rajčicama. Sve prelijte pripremljenim preljevom od maslinova ulja.
Kako bi rolada bila još sočnija i aromatičnija, poslužite je s preljevom koji ste pripremili od maslinova ulja, kapara i svježeg mediteranskog bilja.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 338.94 | 42 | 42 |
Kalcij | mg | 84.74 | 8 | 8 |
Kalij | mg | 650.71 | 18 | 18 |
Niacin | mg | 13.53 | 97 | 68 |
Vitamin D | μg | 35.4 | 18 | 18 |
Vitamin A | μg | 469.93 | 12 | 9 |
Sol | g | 0.85 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 32.93 | - | - |
Vlakna | g | 1.29 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 4.26 | - | - |
Masti | g | 58.56 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?