Posluživanje
Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.
Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.
Vegeta Original
Jednostavno 4 osobe30 min
U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.
Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 64.43 | 8 | 8 |
Kalcij | mg | 75.15 | 8 | 8 |
Kalij | mg | 179.08 | 5 | 5 |
Niacin | mg | 0.64 | 5 | 3 |
Vitamin C | mg | 1.78 | 2 | 2 |
Vitamin D | μg | 20.71 | 10 | 10 |
Vitamin A | μg | 758.12 | 19 | 15 |
Sol | g | 0.95 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 2.45 | - | - |
Vlakna | g | 1.2 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 13.86 | - | - |
Masti | g | 0.42 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?