Posluživanje
Jetricu s jabukama poslužite uz pire krumpir.
Jetrica popržena na kockicama blago kisele jabuke dat će jelu vinski okus, a prilog od pire krumpira kremasti doprinos ovoj specifičnoj kombinaciji njemačke kuhinje.
Vegeta Original
Srednje zahtjevno 4 osobe40 min
Jetricu s jabukama poslužite uz pire krumpir.
Da bi jetrica imala bolji okus, ostavite je 1-2 sata da odstoji u mlijeku. Mlijeko će izvući gorčinu.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 584.64 | 73 | 73 |
Kalcij | mg | 193.73 | 19 | 19 |
Kalij | mg | 876.03 | 24 | 24 |
Pantotenska kiselina | mg | 0.63 | 9 | 9 |
Niacin | mg | 11.42 | 82 | 57 |
Vitamin D | μg | 81.14 | 41 | 41 |
Vitamin A | μg | 1099.16 | 27 | 22 |
Sol | g | 3.7 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 30.4 | - | - |
Vlakna | g | 4.45 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 35.57 | - | - |
Masti | g | 26.88 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?