Posluživanje
Kuhanu juhu od kelja poslužite s kuhanom rižom i naribanim sirom.
Juhe su nezaobilazan dio slovenske nacionalne kuhinje, a uz juhu od gljiva u kruhovoj korici, juhu od vrganja, goveđu, krumpirovu… kušajte i ovu zanimljivu juhu od kelja i sira.
Vegeta Original
Jednostavno 4 osobe30 min
Rižu možete zamijeniti kuhanim krumpirom narezanim na kockice.
Kuhanu juhu od kelja poslužite s kuhanom rižom i naribanim sirom.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 268.09 | 34 | 34 |
Kalcij | mg | 357.34 | 36 | 36 |
Kalij | mg | 712.69 | 19 | 19 |
Niacin | mg | 5.33 | 38 | 27 |
Vitamin C | mg | 159.55 | 213 | 177 |
Vitamin D | μg | 7.2 | 4 | 4 |
Vitamin A | μg | 11215.5 | 280 | 224 |
Sol | g | 2.83 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 17.63 | - | - |
Vlakna | g | 2.62 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 17.16 | - | - |
Masti | g | 17.09 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?