Posluživanje
Kunića poslužite s umakom i knedlima.
Česi svoju kuhinju komentiraju na način dobrog vojaka Švejka: "Teška je, naporna je, ali tako fina." Češka kuhinja raj je za obožavatelje mesnih jela koji obiluju posebnim okusima i serviraju se na specifičan način.
Crni papar zrno
Srednje zahtjevno 6 osobe90 min
Prije nego kuhane kuglice izvadite iz vode dodajte malo maslaca da se one "okupaju" u njemu.
Kunića poslužite s umakom i knedlima.
Meso poškropite octom da bude brže pirjano, hrskavije i na kraju mekše.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 551.48 | 69 | 69 |
Kalcij | mg | 184.55 | 18 | 18 |
Kalij | mg | 875.89 | 24 | 24 |
Pantotenska kiselina | mg | 2 | 29 | 29 |
Niacin | mg | 25.1 | 179 | 125 |
Vitamin D | μg | 56.34 | 28 | 28 |
Vitamin A | μg | 500.74 | 13 | 10 |
Sol | g | 3.1 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 47.95 | - | - |
Vlakna | g | 1.97 | - | - |
Masti | g | 28.52 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?