Posluživanje
Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.
Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.
Vegeta Original
Srednje zahtjevno 4 osobe50 min
Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.
Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 562.35 | 70 | 70 |
Kalcij | mg | 222.46 | 22 | 22 |
Kalij | mg | 1716.45 | 46 | 46 |
Pantotenska kiselina | mg | 2.43 | 35 | 35 |
Niacin | mg | 23.79 | 170 | 119 |
Vitamin D | μg | 49.74 | 25 | 25 |
Vitamin A | μg | 4625.34 | 116 | 93 |
Sol | g | 3.41 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 51.87 | - | - |
Vlakna | g | 5.46 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 28.57 | - | - |
Masti | g | 41.79 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?