Posluživanje
Poslužite uz pečenu jabuku i prilog po želji.
Razveselite najdraže pečenim jabukama i piletinom i uživajte u savršenstvu domaćih zalogaja.
Jednostavno 4 osobe100 min
Dijelu pečenih jabuka možete odstraniti kožicu, pa uz dodatak malo umaka od pečenja štapnim mikserom usitniti u fini umak. Pile će biti još sočnije ako u unutrašnjost stavite pola limuna.
Poslužite uz pečenu jabuku i prilog po želji.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Kalcij | mg | 37.17 | 4 | 4 |
Kalij | mg | 443.37 | 12 | 12 |
Pantotenska kiselina | mg | 0.7 | 10 | 10 |
Niacin | mg | 7.86 | 56 | 39 |
Vitamin D | μg | 0 | 0 | 0 |
Vitamin A | μg | 1634.53 | 41 | 33 |
Sol | g | 0.23 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 12.15 | - | - |
Vlakna | g | 5.44 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 35.17 | - | - |
- višestruko nezasićene masne kiseline | g | 47.28 | - | - |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | g | 92.26 | - | - |
- zasićene masne kiseline | g | 61.81 | - | - |
Masti | g | 211.55 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?