Posluživanje
Sarmu poslužite uz kuhani krumpir.
Sarma je turska riječ, a predstavlja nadjev zamotan u listove kiselog kupusa ili vinove loze. Obično je poslužujemo uz pire krumpir ili domaći kruh, a uvriježila se na našem jelovniku po novogodišnjem slavlju.
Lovorov list
Složeno 4 osobe180 min
Prsne vrške možete zamijeniti ploškama mesnate pancete.
Sarmu poslužite uz kuhani krumpir.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 397.53 | 50 | 50 |
Kalcij | mg | 134.41 | 13 | 13 |
Kalij | mg | 1036.14 | 28 | 28 |
Vitamin C | mg | 32.02 | 43 | 36 |
Vitamin E | mg | 8.01 | 36 | 36 |
Vitamin D | μg | 30.93 | 15 | 15 |
Vitamin A | μg | 101.99 | 3 | 2 |
Sol | g | 4.06 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 36.23 | - | - |
Vlakna | g | 2.45 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 98.14 | - | - |
Masti | g | 93.72 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?