Posluživanje
Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.
Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.
Crni papar zrno
Složeno 6 osobe130 min
Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.
Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.
Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 383.32 | 48 | 48 |
Kalcij | mg | 107.76 | 11 | 11 |
Kalij | mg | 807.62 | 22 | 22 |
Niacin | mg | 14.33 | 102 | 72 |
Vitamin C | mg | 13.37 | 18 | 15 |
Vitamin D | μg | 35.12 | 18 | 18 |
Vitamin A | μg | 3937.82 | 98 | 79 |
Sol | g | 4.29 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 34.12 | - | - |
Vlakna | g | 3.48 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 28.43 | - | - |
Masti | g | 30.82 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?