Posluživanje
Poslužite s umakom od grčkog jogurta začinjenog češnjakom i Vegetom Twist za ribu.
Poznato britansko jelo „Fish and chips", nastalo je u drugoj polovici 19. stoljeća u redovima radničke klase, a jelo je spoj židovske i francuske kuhinje, a činjenica da se u Velikoj Britaniji uz fish and chips najčešće poslužuje čaj jasan je utjecaj Britanskog carstva.
Srednje zahtjevno 4 osobe30 min
Uz Fish&chips uz bijeli umak možete poslužiti i ketchup ili umak od currya.
Poslužite s umakom od grčkog jogurta začinjenog češnjakom i Vegetom Twist za ribu.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 693.86 | 87 | 87 |
Kalcij | mg | 593.12 | 59 | 59 |
Kalij | mg | 1426.27 | 39 | 39 |
Pantotenska kiselina | mg | 2.5 | 36 | 36 |
Niacin | mg | 17.97 | 128 | 90 |
Vitamin D | μg | 61.4 | 31 | 31 |
Vitamin A | μg | 628.6 | 16 | 13 |
Sol | g | 0.67 | 0 | 0 |
Vlakna | g | 8.31 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 102.24 | - | - |
- višestruko nezasićene masne kiseline | g | 16.15 | - | - |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | g | 10.44 | - | - |
- zasićene masne kiseline | g | 10.14 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?