Posluživanje
Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.
Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.
Srednje zahtjevno 4 osobe70 min
Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina.
Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 612.75 | 77 | 77 |
Kalcij | mg | 72.69 | 7 | 7 |
Kalij | mg | 1030.36 | 28 | 28 |
Pantotenska kiselina | mg | 2.28 | 33 | 33 |
Niacin | mg | 31.77 | 227 | 159 |
Vitamin D | μg | 36 | 18 | 18 |
Vitamin A | μg | 163.25 | 4 | 3 |
Sol | g | 0.28 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 64.08 | - | - |
Vlakna | g | 1.74 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 9.48 | - | - |
- višestruko nezasićene masne kiseline | g | 13.14 | - | - |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | g | 23.03 | - | - |
- zasićene masne kiseline | g | 11.43 | - | - |
Masti | g | 48.89 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?