Posluživanje
Poslužite uz popečeni kruh i salatu od rajčica.
Mliječni proizvod na bazi sirutke, specifičan za susjednu Italiju, nije ni slutio da će zbog svoje osvježavajuće, kremaste strukture, blagog ukusa i niske kaloričnosti postati neizbježnim dijelom naše ljetne prehrane. Origano i timijan, maslinovo ulje te još pokoji sastojak, zapečenoj ricotti dat će neodoljiv okus.
Jednostavno 4 osobe20 min
Ukoliko u sezoni koristite svježe začine (origano i timijan) udvostručite njihovu količinu.
Poslužite uz popečeni kruh i salatu od rajčica.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 185.06 | 23 | 23 |
Kalcij | mg | 158.36 | 16 | 16 |
Kalij | mg | 227.01 | 6 | 6 |
Pantotenska kiselina | mg | 0.47 | 7 | 7 |
Niacin | mg | 2.21 | 16 | 11 |
Vitamin D | μg | 6.66 | 3 | 3 |
Vitamin A | μg | 953.52 | 24 | 19 |
Sol | g | 1.59 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 14.16 | - | - |
Vlakna | g | 0.4 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 9.76 | - | - |
Masti | g | 67.75 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?