Posluživanje
Pečeno jelo pospite nasjeckanim svježim začinskim biljem (peršin, kopar) i poslužite sa salatom.
Maštovita estonska kuhinja objedinjuje namirnice s polja, vrtova, pašnjaka, mora, jezera i šuma pa je zapečeni krumpir sa šumskim gljivama prirodna specifičnost tog podneblja.
Vegeta Original
Srednje zahtjevno 6 osobe70 min
Nekoliko gljiva stavite na vrh prije pečenja da vam jelo bude ljepše.
Pečeno jelo pospite nasjeckanim svježim začinskim biljem (peršin, kopar) i poslužite sa salatom.
Ovo jelo možete pripremiti i s uzgojenim gljivama, jednom ili više vrsta, ovisno o preferencijama i dostupnosti namirnica.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 270.76 | 34 | 34 |
Kalcij | mg | 149.59 | 15 | 15 |
Kalij | mg | 1331.74 | 36 | 36 |
Pantotenska kiselina | mg | 3.04 | 43 | 43 |
Niacin | mg | 9.54 | 68 | 48 |
Vitamin D | μg | 88.51 | 44 | 44 |
Vitamin A | μg | 516.23 | 13 | 10 |
Sol | g | 2.07 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 12.4 | - | - |
Vlakna | g | 6.61 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 35.7 | - | - |
Masti | g | 13.47 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?