Posluživanje
Pečenu roladu kratko ohladite, narežite na ploške, prelijte ostatkom umaka od pečenja i poslužite s voćem i šampinjonima te pripremljenim mlincima.
Želite li za blagdane uživati u posebnoj atmosferi, pripremite tradicionalnu puretinu s mlincima na moderniji način kao roladu. Okusi voća i šampinjona čine od ovog recepta pravi hit.
Vegeta Original
Srednje zahtjevno 4 osobe60 min
Pureća prsa moderna su inačica purice s mlincima, no prilikom termičke obrade se isušuju stoga će maslac kojim smo prelili mlince dati sočnost ovom jelu.
Pečenu roladu kratko ohladite, narežite na ploške, prelijte ostatkom umaka od pečenja i poslužite s voćem i šampinjonima te pripremljenim mlincima.
Ukoliko niste u mogućnosti nabaviti grožđe (300 g grožđa) zamijenite ga sa 100 g suhih grožđica ili suhih smokava.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 678.31 | 85 | 85 |
Kalcij | mg | 98.4 | 10 | 10 |
Kalij | mg | 1591.45 | 43 | 43 |
Pantotenska kiselina | mg | 2.53 | 36 | 36 |
Niacin | mg | 27.25 | 195 | 136 |
Vitamin D | μg | 83.5 | 42 | 42 |
Vitamin A | μg | 1594.4 | 40 | 32 |
Sol | g | 3.98 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 68.16 | - | - |
Vlakna | g | 5.32 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 45.14 | - | - |
Masti | g | 78.57 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?