Meni Pretraga

Pljeskavica nije pljeskavica ako u njoj nema luka i feferona! Uspelom pljeskavicom se smatra i ona koja je sa obe strane ispečena do tamnosmeđe boje, s tankim, srednje pečenim slojem u sredini.

Sastojci

100 g naseckanog luka
2 narezana feferona
700 g mlevenog svinjskog mesa
300 g mlevenog goveđeg mesa
1 češanj izgnječenog belog luka
1 kašičica bibera
1 kašičica Vegete
so
ulje za prženje

Koristili smo

Classic

Classic

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Luk i feferone izmešajte s mesom, dodajte beli luk, biber, Vegetu i so, pa sve zajedno dobro izmešajte u kompaktnu masu.
  • 2 Od pripremljene smese oblikujte okrugle pljeskavice debljine 1 cm i pecite ih u dobro zagrejanoj teflon tavi ili na roštilju.
  • 3 Na vruće pljeskavice stavite kašičicu kajmaka.

Savet

Meso je dobro izmešano kad se počne odvajati od prstiju.

Posluživanje

Poslužite s mladim lukom ali, po želji, i Ajvarom, Relishem ili Pinđurom.

Podeli s prijateljima