Meni Pretraga

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuvanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za testo:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo
1 kašika naseckanog peršuna
½ kg pilećeg filea
1 kašika Vegeta
Za pohovanje:
2 jaja
200 g prezli
100 g Oštrog brašna
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuvajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuvajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, sipajte brašno pomešano s praškom za pecivo, neprekidno mešajući dok ne dobijete gustu smesu, pa sklonite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smesu dodajte jaja, naseckani peršun, naseckanu piletinu, 1 kašiku Vegete i dobro izmešajte mikserom.
  • 5 Od ohlađene smese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrejanom ulju.

Savet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od prazničkog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuvanim povrćem i umakom po želji.

Podeli s prijateljima