Meni Pretraga

Za sve vas koji ste odrasli uz “Male tajne” ova ukusna ćuretina je samo još jedna prilika da se prisetite jedinstvene kulinarske emisije. Mirisnu ćureću roladu spremali su majstori kuhinje u najnovijoj emisiji “Male tajne” koja je snimljena povodom 50 godišnjice Vegete.

Sastojci

600 g ćurećih prsa u komadu
2 kašičice Vegete
biber
5 kašika maslonovog ulja
400 g tikvica
Nadev:
200 g mlevene ćuretine
30 g trapista
100 g šampinjona
30 g pančete
1 jaje
1 kašika naseckanog peršuna
1 kašičica Vegete
50 g punjenih zelenih maslina (10 komada)
Preliv:
200 ml maslinovog ulja
1 kašika mirođije
1 kašika naseckanog prešuna
1 kašika narezanog bosiljka

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 4 osobe60 min

  • 1 Ćuretinu isecite (stanjite) tako da dobijete veliki odrezak, pa ga istucite tučkom za meso.
  • 2 Tikvice isecite na dugačke kriške i lagano propržite na malo maslinovog ulja.
  • 3 Za nadev mlevenom mesu dodajte na listiće narezane, zatim iseckane šampinjone, izrendani sir, pančetu narezanu na kockice, razmućeno jaje, Vegetu i sve dobro promešajte.
  • 4 Preko folije složite pečene tikvice isečene na kriške.
  • 5 Meso lagano pospite Vegetom, pobiberite i stavite preko tikvica.
  • 6 Pripremljeni nadev rasporedite po dužini uz rub odreska.
  • 7 Preko nadeva stavite masline i sve savijte pomoću folije u rolat.
  • 8 Savijeni rolat stavite u lim za pečenje i prelijte ostatkom maslinovog ulja.
  • 9 Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrejanoj na 210° C.
  • 10 Preliv pripremite tako da maslinovom ulju dodate iseckani peršun, bosiljak i mirođiju.

Savet

Kad oblikujete meso u veliki odrezak, odrežite suvišne krajeve, sameljite ih u seckalici te koristite umesto mlevene ćuretine. Za omotavanje rolata upotrebite što duže tikvice.

Posluživanje

Pečeni rolat isecite i kao toplog poslužite s preostalim proprženim tikvicama, kuvanim povrćem i ukrasite pečenim malim paradajzima. Sve prelijte pripremljenim prelivom od maslinovog ulja.

Male tajne

Kako bi rolat bio još sočniji i aromatičniji, poslužite ga s prelivom koji ste pripremili od maslinovog ulja, mirođije i svežeg mediteranskog bilja.

Podeli s prijateljima