Posluživanje
Pečeni rolat isecite i kao toplog poslužite s preostalim proprženim tikvicama, kuvanim povrćem i ukrasite pečenim malim paradajzima. Sve prelijte pripremljenim prelivom od maslinovog ulja.
Za sve vas koji ste odrasli uz “Male tajne” ova ukusna ćuretina je samo još jedna prilika da se prisetite jedinstvene kulinarske emisije. Mirisnu ćureću roladu spremali su majstori kuhinje u najnovijoj emisiji “Male tajne” koja je snimljena povodom 50 godišnjice Vegete.
Vegeta
Srednje zahtevno 4 osobe60 min
Kad oblikujete meso u veliki odrezak, odrežite suvišne krajeve, sameljite ih u seckalici te koristite umesto mlevene ćuretine. Za omotavanje rolata upotrebite što duže tikvice.
Pečeni rolat isecite i kao toplog poslužite s preostalim proprženim tikvicama, kuvanim povrćem i ukrasite pečenim malim paradajzima. Sve prelijte pripremljenim prelivom od maslinovog ulja.
Kako bi rolat bio još sočniji i aromatičniji, poslužite ga s prelivom koji ste pripremili od maslinovog ulja, mirođije i svežeg mediteranskog bilja.
Ne vegetiraj i reši kviz!