Meni Pretraga

Iznenađenje u slanom ogrtaču od testa: palačinke ispunjene zasitnim nadevom od šampinjona i prelivene umakom od paradajza. Prava stvar za zimske mesece: jednostavno, jeftino i nadasve slasno – savršeno!

Sastojci

8 palačinki
ulje za pečenje nadevenih palačinki
Za nadev:
30 g maslaca
70 g mladog luka
500 g šampinjona
2 kašike Vegete
100 g naribanog sira edamera
100 g Kukuruza šećerca Podravka
1 kašika naseckanog peršuna
Za umak:
30 g maslaca
400 g svežih paradajza
1 kašika Vegete
3 kašike Ljutog ketchupa Podravka
250 ml pavlake za kuvanje

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 4 osobe45 min

  • 1 Na 2-3 kašike maslaca ispržite narezani mladi luk.
  • 2 Dodajte šampinjone narezane na listiće i Vegetu. Pirjajte dok tečnost ne ispari, pa posudu sklonite sa vatre.
  • 3 U još tople šampinjone umešajte sir, kukuruz i peršun.
  • 4 Na maslacu propirjajte paradajze narezane na kockice, dodajte Vegetu i pirjajte još 10-ak minuta.
  • 5 Umešajte ketchup i pavlaku te kuvajte 2-3 minute.
  • 6 Na svaku palačinku stavite 1-2 kašike nadeva od šampinjona i preklopite na četvrtine.
  • 7 Nadevene palačinke stavite u širu tavu i na ulju ih isprižite sa svake strane 1-2 minute.

Savet

Umesto palačinki možete koristiti tortilje, a zagrejte ih u tavi bez ulja.

Posluživanje

Prelijte umakom od paradajza i poslužite.

Podeli s prijateljima