Priprema jela u woku je kao priprema čarobnih jela jer izmešani ukusi piletine, meda i mladog luka savršeno sjedinjuju nezaboravan ukus.
Sastojci
- 800 g pilećih krilca
- 2 kašike meda
- 1 Vegeta marinada pikantna
- 2 mrkve
- 2 veća mlada luka
- 1 tikvica
- 2 kašike ulja
Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!
Srednje zahtevno 4 osobe60 min
- 1 Pileća krilca zarežite, prelijte Vegeta marinadom i ostavite nekoliko sati da se mariniraju. Pecite ih na roštilju 10 – 12 minuta, povremeno ih okrećući. Pred kraj pečenja krilca premažite rastopljenim medom i kratko zapecite.
- 2 Povrće narežite na jednake prutiće. Na izrazito zagrejanom tiganju na malo ulja sortirajte do dve minute. Ovakvim načinom pripreme povrće će ostati hrskavo, a nutrijenti će se zadržati u povrću.
Savet
U pretpripremi krilca za roštilj zarežite kod hrskavice i raširite kako bi se ravnomerno pekla na roštilju i dobila lepu koricu.
Ne vegetiraj i reši kviz!