Prava poslastica za sve ljubitelje piletine i roštilja.
Sastojci
- 4 pileća batka sa karabatkom
- 1 kesica Vegeta Marinade s belim lukom
- 1 patlidžan (300 g)
- 1 crvena paprika (180 g)
- 1 tikvica (200 g)
- 100 g bukovača ili šampinjona
- 4 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
Koristili smo
Vegeta tečna marinada sa belim lukom
Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!
Srednje zahtevno 4 osobe30 min
- 1 Odvojite batke i karabatake i pripremite ih za pečenje.
- 2 Piletinu prelijte Vegeta marinadom i ostavite neka stoji najmanje 30 minuta.
- 3 Na roštilju prvo ispecite patlidžane tanko narezane, a zatim tikvice, papriku i pečurke. Povrće posolite, pobiberite i začinite maslinovim uljem.
- 4 Piletinu iz marinade stavite na roštilj i pecite do rumene boje. Pečenu piletinu poslužite s pripremljenim povrćem s roštilja.
Savet
Ovako možete da pripremite i pileća krilca.
Ne vegetiraj i reši kviz!