Posluživanje
Poslužite s bijelim kruhom.
Što reći o poznatom specijalitetu – dagnje na buzaru? Ljubitelji školjaka priznaju da nema riječi koje bi opisale divotu dagnjina mesa u umaku za prste polizati! A tako je jednostavan!
Crni papar mljeveni
Jednostavno 4 osobe25 min
Prilikom kupnje dagnji obratite pažnju da li su svježe, odnosno, čvrsto zatvorene. Školjke koje su otvorene u sirovom stanju sigurno nisu svježe i nisu preporučljive za jelo.
Poslužite s bijelim kruhom.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Magnezij | mg | 135.36 | 45 | 34 |
Fosfor | mg | 754.89 | 94 | 94 |
Kalij | mg | 1266.82 | 34 | 34 |
Niacin | mg | 14.74 | 105 | 74 |
Vitamin C | mg | 32.96 | 44 | 37 |
Vitamin E | mg | 10.55 | 48 | 48 |
Vitamin A | μg | 698.01 | 17 | 14 |
Sol | g | 3.49 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 45.27 | - | - |
Vlakna | g | 0.24 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 17.46 | - | - |
Masti | g | 42.86 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?