Posluživanje
Ugasite, dodajte nasjeckani kopar, vrhnje za kuhanje, promiješajte i poslužite uz pečeni losos s krumpirom.
Tradicionalna kuhinja Danske temelji se na ribi, plodovima mora i mesu, ali i povrću, voću, mlijeku i mliječnim prerađevinama, posebno siru i jogurtu. Danci jedu obilno, raznoliko i kalorično, a dimljena hrana je osobito popularna.
Vegeta Original
Jednostavno 4 osobe35 min
Ugasite, dodajte nasjeckani kopar, vrhnje za kuhanje, promiješajte i poslužite uz pečeni losos s krumpirom.
Prilikom pečenja lososa u pećnicu možete staviti posudicu s vodom, pa će na taj način riba ostati sočnija.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 488.05 | 61 | 61 |
Kalcij | mg | 207.54 | 21 | 21 |
Kalij | mg | 1941.73 | 52 | 52 |
Pantotenska kiselina | mg | 3.55 | 51 | 51 |
Niacin | mg | 22.78 | 163 | 114 |
Vitamin D | μg | 394.9 | 197 | 197 |
Vitamin A | μg | 506.35 | 13 | 10 |
Bjelančevine | g | 39.69 | - | - |
Vlakna | g | 6.36 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 386.94 | - | - |
Masti | g | 35 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?