Posluživanje
Puricu dijonnaise poslužite toplu s kuhanim širokim rezancima, rižom ili souffleom od kukuruza.
Purica je u mnogim zemljama, a osobito u Americi omiljeno tradicionalno blagdansko jelo, primjerice za Božić i Dan zahvalnosti. Gost Vegetine kuhinje Michael Logozzo priredio ju je na neuobičajen, moderan, američko-europski način.
Vegeta Original
Složeno 6 osobe120 min
Pureća prsa možete zamijeniti pilećima, a i vrijeme pripreme je kraće.
Puricu dijonnaise poslužite toplu s kuhanim širokim rezancima, rižom ili souffleom od kukuruza.
Korištenjem senfa i soka od pečenja dodatno ćete oplemeniti umak s voćem.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 509.03 | 64 | 64 |
Kalcij | mg | 110.71 | 11 | 11 |
Kalij | mg | 872.8 | 24 | 24 |
Niacin | mg | 25.39 | 181 | 127 |
Vitamin E | mg | 7.73 | 35 | 35 |
Vitamin D | μg | 46.47 | 23 | 23 |
Vitamin A | μg | 673.43 | 17 | 13 |
Sol | g | 0.66 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 63.96 | - | - |
Vlakna | g | 3.32 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 24.16 | - | - |
Masti | g | 43.21 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?