Leću kao prilog možete poslužiti i uz druga pečena jela od mesa.
Sastojci
- 800 g svinjskih kotleta (narezanih)
- 4 češnja češnjaka
- grančica ružmarina
- 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 20 g maslaca
- sol
- Crni papar mljeveni Podravka
- 1 žlica Vegete
- Za prilog:
- 250 g Leće Podravka
- 120 g luka
- 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 stapke celera (60 g)
- 100 g Pancete Podravka
- 25 g sušene rajčice
- 1 Povrtni temeljac za jela Podravka
Koristili smo
Vegeta Original
Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!
Srednje zahtjevno 4 osobe 40 min
- 1 Kotlete potucite i zarežite uz kost, začinite s paprom i jednom žlicom Vegete.
- 2 Kotlete položite u posudu te po njima pospite na ploške narezan češnjak, grančicu ružmarina i krupnije narezane listove celera. Prelijte s maslinovim uljem i pustite da odstoji.
- 3 Leću stavite kuhati u posoljenu vodu i skuhanu leću ocijedite, a vodu u kojoj se kuhala sačuvajte.
- 4 Na maslinovom ulju popržite nasjeckani luk, pancetu narezanu na štapiće, narezanu stabljiku celera i sušenu rajčicu.
- 5 Sve skupa popirjajte i dodajte leću, podlijte s malo vode u kojoj se kuhala, a zatim dodajte povrtni temeljac.
- 6 Pirjajući reducirajte tekućinu tako da dobijete gusti prilog koji ćete koristiti kao podlogu pri serviranju.
- 7 Kotlete sa začinskim biljem koje ste koristili u marinadi i uljem stavite na zagrijanu grill tavu.
- 8 Na pola pečenja dodajte maslac i tijekom pečenja podlijevajte. Pečene kotlete poslužite s pripremljenim prilogom od leće.