Meni Search

Uz ovo jelo odlično će odgovarati umak od 150 g grčkog jogurta, 1 žlice majoneze i pola žličice Vegete Natur.

Sastojci

500 g pilećeg filea
2 žličice Vegete Natur
300 g širokih zelenih mahuna
3 mrkve
2 jaja
sol
100 g kukuruznih pahuljica (cornflakes)
ulje za prženje
Vegeta Maestro šareni papar
maslinovo ulje za posluživanje

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe 45 min

  • 1 Piletinu narežite na podjednake kockice i pospite Vegetom Natur.
  • 2 Mahune stavite kuhati u posoljenu vruću vodu zajedno s mrkvom. Povrće skuhajte al dente te ga ohladite pod mlazom hladne vode. Nekoliko mahuna narežite na veličinu kockica mesa.
  • 3 Jednu mrkvu narežite na ploške te je, ako je deblja, oblikujte u kvadrat. Na drvene štapiće za ražnjiće nanižite naizmjenično meso i povrće.
  • 4 Jaja razmutite i posolite, a cornflakes grubo usitnite u električnoj sjeckalici. Pripremljene ražnjiće umočite u jaje, a zatim uvaljajte u cornflakes.
  • 5 U široj posudi zagrijte ulje (2 cm dubine) i ispecite ražnjiće sa svih strana do zlatnorumene boje. Ražnjiće stavite na upijajući papir da uklonite višak masnoće.

Posluživanje

Poslužite hrskave ražnjiće s povrćem, pospite mljevenim šarenim paprom i nakapajte maslinovim uljem.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke