Posluživanje
Kuhanu koljenicu i pečena rebra narežite na lijepe komade. Na ugrijani tanjur složite kiseli kupus, a preko njega narezano meso.
Kao prilog ovom originalnom varaždinskom jelu možete poslužiti žgance. Po starom običaju ovog kraja, žganci se mogu preliti i mješavinom kosane slanine i mljevenih koštica od tikve.
Vegeta Original
Srednje zahtjevno 6 osobe 100 min
Kuhanu koljenicu i pečena rebra narežite na lijepe komade. Na ugrijani tanjur složite kiseli kupus, a preko njega narezano meso.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 446.78 | 56 | 56 |
Kalcij | mg | 111.28 | 11 | 11 |
Kalij | mg | 1028.28 | 28 | 28 |
Niacin | mg | 17.26 | 123 | 86 |
Vitamin C | mg | 22.34 | 30 | 25 |
Vitamin D | μg | 24 | 12 | 12 |
Vitamin A | μg | 36.1 | 1 | 1 |
Sol | g | 3.36 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 40.36 | - | - |
Vlakna | g | 1.45 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 64.59 | - | - |
Masti | g | 22.85 | - | - |