Pečenjem tortilja na roštilju i mesa koje služi kao nadjev dobivate novu dimenziju okusa, posebno ako za svoj roštilj koristite ugljen.
Sastojci
- 400 g pilećih prsa
- 1 Vegeta marinada pikantna
- 1 ljubičasti luk
- 1 veća crvena paprika
- 150 g kukuruza šećerca Podravka
- 200 g crvenog graha Podravka
- 100 g sira gaude
- sol
- papar
- 10 manjih tortilja
Koristili smo
Vegeta Grill marinada pikantna
Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!
Srednje zahtjevno 5 osobe 45 min
- 1 Piletinu prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta.
- 2 Ljubičasti luk i crvenu papriku narežite na prutiće i pirjajte nekoliko minuta na zagrijanoj tavici. Dodajte ocijeđeni crveni grah i kukuruz šećerac. Sve začinite solju i paprom. Sir naribajte prije pripreme mesa.
- 3 Meso pecite na zagrijanom roštilju nekoliko minuta sa svake strane. Pred kraj na roštilj stavite i tortilje kako bi se zagrijale, a vama olakšale punjenje.
- 4 Piletinu narežite na trakice i dodajte u pripremljeno povrće, napunite tortilje u svaku dodajući malo naribanog sira. Napunjene tortilje dodatno zapecite na roštilju.