Posluživanje
Poslužite na tanjuru narezano teleće meso, prelijte umakom i preko njega stavite prilog od tikvica. Sa strane stavite malo gnijezdo od špageta i sve pospite narezanim peršinom.
Neka vam mesar nasiječe teleća prsa (presiječe kost) tako da dobijete tri dijela.
Srednje zahtjevno 4 osobe 120 min
Poslužite na tanjuru narezano teleće meso, prelijte umakom i preko njega stavite prilog od tikvica. Sa strane stavite malo gnijezdo od špageta i sve pospite narezanim peršinom.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 688.99 | 86 | 86 |
Kalcij | mg | 72.74 | 7 | 7 |
Kalij | mg | 1321.9 | 36 | 36 |
Pantotenska kiselina | mg | 3.52 | 50 | 50 |
Vitamin D | μg | 34.5 | 17 | 17 |
Vitamin A | μg | 379.99 | 9 | 8 |
Sol | g | 0.38 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 64.5 | - | - |
Vlakna | g | 1.47 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 8.01 | - | - |
- višestruko nezasićene masne kiseline | g | 4.15 | - | - |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | g | 19.67 | - | - |
Masti | g | 37.94 | - | - |