Posluživanje
Pečeni file narežite na deblje kolutove i poslužite uz pripremljeni ječam.
Filete ćete najlakše zamotati tako da na ploške narezani špek posložite paralelno na prozirnu foliju, a zatim na špek po širini stavite svinjski file i pomoću folije zamotate (foliju uklonite).
Šareni papar zrno
Srednje zahtjevno 4 osobe 50 min
Pečeni file narežite na deblje kolutove i poslužite uz pripremljeni ječam.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 735.51 | 92 | 92 |
Kalcij | mg | 76.76 | 8 | 8 |
Kalij | mg | 1508.42 | 41 | 41 |
Pantotenska kiselina | mg | 3.29 | 47 | 47 |
Vitamin D | μg | 88.5 | 44 | 44 |
Vitamin A | μg | 15.96 | 0 | 0 |
Sol | g | 0.76 | 0 | 0 |
Vlakna | g | 1.72 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 10.98 | - | - |
- višestruko nezasićene masne kiseline | g | 6.02 | - | - |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | g | 23.49 | - | - |
- zasićene masne kiseline | g | 17.66 | - | - |
Masti | g | 50.23 | - | - |