Meni Search

Mlade tikvice i patlidžane nije potrebno guliti.

Sastojci

800 g tankih svinjskih odrezaka
1 žlica Vegete
400 g tikvica
600 g patlidžana
750 g mozzarelle
1 žlica Domaće svinjske masti Podravka
Vegeta Maestro usitnjeni origano
Vegeta Maestro crni papar
2 žlice naribanog parmezana

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe 60 min

  • 1 Tanko narezane odreske pospite Vegetom.
  • 2 Tikvice i patlidžan ogulite te narežite na ploške. Mozzarellu narežite na ploške.
  • 3 U posudu za pečenje stavite mast pa slažite redove: red svinjetine, red povrća i red mozzarelle. Začinite origanom i paprom, a slažite tako da dobijete najmanje tri reda. Završite s mozzarellom.
  • 4 Posudu prekrijte aluminijskom folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200° C. Pecite oko 30 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1498.4 187 187
Kalcij mg 1509.74 151 151
Kalij mg 1507.32 41 41
Niacin mg 32.3 231 162
Vitamin A μg 1723.59 43 34
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 100.39 - -
Vlakna g 5.37 - -
Ugljikohidrati g 19.41 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.71 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 15.43 - -
- zasićene masne kiseline g 26.08 - -
Masti g 47.19 - -

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke