Posluživanje
Umak prelijte preko kuhanih i ocijeđenih špageta te pospite parmezanom.
Kako biste jelo od tunjevine mogli poslužiti i onda kad ukućani ne sjede istovremeno za stolom, važno je tjesteninu ne skuhati do kraja, ocijediti, isprati vodom i ostaviti u hladnoj vodi. Tako možete u svako vrijeme određenu količinu staviti u pripremljeni umak, dodati po potrebi i malo maslaca i zagrijati u tavi ili pak u mikrovalnoj pećnici.
Vegeta Original
Jednostavno 4 osobe 30 min
Umak prelijte preko kuhanih i ocijeđenih špageta te pospite parmezanom.
Lagano popečeni češnjak dat će ovom jelu dodatnu aromu.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 309 | 39 | 39 |
Kalcij | mg | 195 | 20 | 20 |
Kalij | mg | 397 | 11 | 11 |
Vitamin C | mg | 17 | 23 | 19 |
Vitamin E | mg | 12 | 55 | 55 |
Vitamin D | μg | 107 | 54 | 54 |
Vitamin A | μg | 827 | 21 | 17 |
Sol | g | 2.24 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 22 | - | - |
Vlakna | g | 2 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 30 | - | - |
Masti | g | 31 | - | - |