Meni Search

Sastojci

600 g pilećih zabataka i karabataka (otkoštenih)
100 g tikvica (trakice)
100 g mrkve (trakice)
25 g maslaca
3 žlice Vegete Twist za piletinu
200 g cikle (manje veličine)
20 ml maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
1 manja glavica ljubičastog luka
200 g mladog špinata (opranog)
prstohvat soli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

0 osobe min

  • 1 Otkostite pileće zabatke i karabatke. Prekrijte ih prozirnom folijom, pažljivo ih istucite kuhinjskim batom za meso s jedne i druge strane. Kada ste meso istukli, maknite foliju.
  • 2 Operite tikvice i ogulite mrkve. Narežite ih na tanke prutiće širine komada mesa. Posložite par prutića mrkve i tikvice na rub svakog komada mesa i pažljivo od sebe zarolajte piletinu. Osigurajte pileće rolice čačkalicom tako da vam se prilikom pečenja ne odvoje. Ili koristite prozirnu foliju u koju umotajte meso da dobijete male bombone. Tako će zadržati oblik.
  • 3 Istopite maslac i kistom premažite piletinu sa strane kožice. Začinite piletinu s Vegetom Twist zlatna piletina na način da umasirate začin u meso premazano maslacem, na taj način će meso na visokoj temperaturi uspjeti postići željenu hrskavost.
  • 4 Cikle operite, ogulite i posložite uz rubove pleha zajedno s pilećim rolicama i u prethodno zagrijanoj pećnici sve zajedno pecite na 180 °C oko 18 – 20 min. Zatim 5 minuta prije no što planirate piletinu izvaditi iz pećnice, pripremite mladi špinat. Nasjeckajte ljubičasti luk i kratko ga prodinstajte na srednje jakoj vatri i zatim dodajte dobro oprani mladi špinat. Kratko ga provrtite na tavi da povene, posolite i stavite na stranu. Višak vode uklonite.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke