Sastojci
- 600 g pilećih zabataka i karabataka (otkoštenih)
- 100 g tikvica (trakice)
- 100 g mrkve (trakice)
- 25 g maslaca
- 3 žlice Vegete Twist za piletinu
- 200 g cikle (manje veličine)
- 20 ml maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 1 manja glavica ljubičastog luka
- 200 g mladog špinata (opranog)
- prstohvat soli
Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!
0 osobe min
- 1 Otkostite pileće zabatke i karabatke. Prekrijte ih prozirnom folijom, pažljivo ih istucite kuhinjskim batom za meso s jedne i druge strane. Kada ste meso istukli, maknite foliju.
- 2 Operite tikvice i ogulite mrkve. Narežite ih na tanke prutiće širine komada mesa. Posložite par prutića mrkve i tikvice na rub svakog komada mesa i pažljivo od sebe zarolajte piletinu. Osigurajte pileće rolice čačkalicom tako da vam se prilikom pečenja ne odvoje. Ili koristite prozirnu foliju u koju umotajte meso da dobijete male bombone. Tako će zadržati oblik.
- 3 Istopite maslac i kistom premažite piletinu sa strane kožice. Začinite piletinu s Vegetom Twist zlatna piletina na način da umasirate začin u meso premazano maslacem, na taj način će meso na visokoj temperaturi uspjeti postići željenu hrskavost.
- 4 Cikle operite, ogulite i posložite uz rubove pleha zajedno s pilećim rolicama i u prethodno zagrijanoj pećnici sve zajedno pecite na 180 °C oko 18 – 20 min. Zatim 5 minuta prije no što planirate piletinu izvaditi iz pećnice, pripremite mladi špinat. Nasjeckajte ljubičasti luk i kratko ga prodinstajte na srednje jakoj vatri i zatim dodajte dobro oprani mladi špinat. Kratko ga provrtite na tavi da povene, posolite i stavite na stranu. Višak vode uklonite.