Posluživanje
Gotove sarmice poslužite uz prilog od heljde s bučinim uljem.
Poželjno je da grožđe koje stavljate u sarmice bude čim sitnije kako bi se mogle lakše i lijepo zamotati.
Srednje zahtjevno 4 osobe 45 min
Gotove sarmice poslužite uz prilog od heljde s bučinim uljem.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 630.92 | 79 | 79 |
Kalcij | mg | 397.28 | 40 | 40 |
Pantotenska kiselina | mg | 2.02 | 29 | 29 |
Vitamin D | μg | 74.08 | 37 | 37 |
Vitamin A | μg | 774.7 | 19 | 15 |
Sol | g | 0.71 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 46.84 | - | - |
Vlakna | g | 3.07 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 46.12 | - | - |
- višestruko nezasićene masne kiseline | g | 12.97 | - | - |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | g | 20.44 | - | - |