Posluživanje
Salatu neposredno prije posluživanja prelijte pripremljenim preljevom i lagano promiješajte.
Salati možete dodati i drugo povrće, npr. krastavce, rotkvice itd. Najbolje salate su one koje se pripremaju od sezonskog povrća. Dodatkom skute laganu salatu od sezonskog povrća obogatili smo kvalitetnim proteinima. Bez obzira na to je li ovčja ili kravlja, sezonskog je karaktera pa je možete zamijeniti ricottom .
Jednostavno 4 osobe 10 min
Salatu neposredno prije posluživanja prelijte pripremljenim preljevom i lagano promiješajte.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 26.85 | 3 | 3 |
Kalij | mg | 227.5 | 6 | 6 |
Pantotenska kiselina | mg | 0.26 | 4 | 4 |
Niacin | mg | 0.46 | 3 | 2 |
Vitamin D | μg | 6.73 | 3 | 3 |
Vitamin A | μg | 1544.88 | 39 | 31 |
Sol | g | 224237 | 9343 | 9343 |
Bjelančevine | g | 7.13 | - | - |
Vlakna | g | 2.58 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 16.64 | - | - |
- višestruko nezasićene masne kiseline | g | 2.35 | - | - |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | g | 17.17 | - | - |
- zasićene masne kiseline | g | 9.14 | - | - |
Masti | g | 38.64 | - | - |