Posluživanje
Ukrasite kriškama limuna i listićima ribanca.
Sve vrste kozica mogu se kuhati kratko u kipućoj slanoj vodi, a najbolje ih je kuhati u morskoj vodi dok ne dobiju nježnu roza boju. Male se kozice kuhaju 1-2 minute, a one velike do 5 minuta.
Srednje zahtjevno 4 osobe 40 min
Ukrasite kriškama limuna i listićima ribanca.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Magnezij | mg | 121.68 | 41 | 30 |
Fosfor | mg | 628.59 | 79 | 79 |
Kalij | mg | 1294.69 | 35 | 35 |
Niacin | mg | 14.29 | 102 | 71 |
Vitamin C | mg | 18.6 | 25 | 21 |
Vitamin D | μg | 66.83 | 33 | 33 |
Vitamin A | μg | 329.81 | 8 | 7 |
Sol | g | 2.35 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 45.12 | - | - |
Vlakna | g | 1.97 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 22.26 | - | - |
Masti | g | 31.59 | - | - |